Chov drůbeže
Při chovu drůbeže je zásadním faktorem zachování dobrého zdraví zvířat. Nezáleží, zda jde o chov kuřat na maso nebo vejce. Udržet vysokou úroveň biologické bezpečnosti v chovných halách a v chovných systémech je důležité i náročné.
Místa, kterým je třeba věnovat speciální péči:
Žádná šance pro bakterie, viry a jinou havěť. S efektivní dezinfekcí v drůbežárnách, odchovu kuřat, při konečném čištění v servisní periodě produkce vajec a líhnutí kuřat. Nejen dezinfekce ale i hygienický úklid pomůže eliminovat jakákoliv možná rizika, proto nezapomínejte na všechny prostory závodu.
- Veškeré prostory s drůbeží, líhně, včetně vstuních a obslužných zón
- Skladovací prostory (sklady s krmením, ostatní skladové prostory)
- Obslužné cesty, venkovní prostory a cesty, nákladové prostory
- Stroje, přístroje, vozový park
- Výrobní plochy
- Prodejny na farmě, prodejní plochy, obytné plochy